Khamis, 2 Februari 2012

bagaimana ingin mempercepatkan jodoh.?

Dalam usaha untuk mempercepat mencari pasangan hidup hendaklah kita banyak berdoa dan bermohon kepada Allah agar kita sentiasa memperoleh berkat dan rahmat-Nya. Kerjakan segala yang diperintahkan agama dan tinggalkan segala yang dilarang oleh Islam, jika amalan-amalan yang mulia ini kita laksanakan, maka InsyaAllah akan ditentukan Allah dengan suatu yang lebih baik nantinya.

Mungkin saja lambatnya jodoh itu kerana ada hikmah yang terkandung di dalamnya yang kita sendiri tidak dapat untuk terjemahkannya. Mungkin juga lambatnya jodoh kita itu kerana kelalaian kita dalam mengingati Allah SWT sehingga Allah mengingatkan kita dengan cara melambatkan jodoh tersebut, akhirnya kita sedar bahawa Allah lah tempat kita bermohon.

Berdoalah setiap selepas solat lima waktu agar anda memperoleh pasangan yang baik dan menjalankan agama Islam dengan cara yang sempurna. Dalam salah satu petua yang diungkapkan oleh seorang penyusun buku amalan menjelaskan bahawa untuk mempecepat memperoleh pasangan atau jodoh hendaklah sering mengamalkan membaca “Surah Thaha".

Tapi yang penting doa yang kita ingin pohonkan itu kita sendiri mengetahui maksudnya, oleh sebab itu cukuplah berdoa dengan bahasa yang anda fahami selepas mengerjakan solat lima waktu.

copypaste :
blog cinta dan kahwin .. ",


#dan aku masih berdoa supaya Nurul Amira kembali kepangkuanku..walaupun ramai org kata aku bodoh sbb sayangkan Amira lagi, tapi bagi aku Amira ialah seorang insan yg berjaya mengubah perangaiku kpd positif..
dan aku anggap putus cinta dgn Amira ialah satu dugaan, di mana Allah ingin menguji hamba-Nya.. :')

dan korang-korang yg sedang hangat bercinta, berdoalah supaya jodoh korang kekal hingga ke jinjang pelamin.. :DTiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.