Khamis, 9 Februari 2012

Dreams Become True.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .


السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
terima kasih diucapkan kepada adik kembar Edward Cullen yang hensem sebab tag aku..hahaha
Ni first contest aku join iaitu.. :
Dreams Become True
syarat-2 yang kepada yang nak join contest ni :

1. Follow blog polkadot dia ( wajib )

    2. Buat satu entry mengenai segmen ini.Tempek header dia guna gam gajah cap harimau.
      3. Apa yg perlu ada dalam entry ?Semua orang ada impian masing-masing kan ? Ceritakan mengenai impian-impian korang semua.
        4. Entry boleh panjang mahupun pendek.Nak letak gambar pon takpe :)
          5. Ceritalah apapun berkaitan impian korang semua.
            6. Tag 2 orang bloggers (wajib)
              7. Tarikh luput : 12 Februari 2012 pada pukul 12 am.

              link untuk segmen ni : kLIK sini..
              ok, senarai dreams aku yg hopefully become true..


              1. hantar parents ke Makkah..
              • Yes, aku akan hantar parents aku ke Makkah..Memang parents aku pernah pergi ke Makkah, tapi tak salah kan kalau pergi lagi sekali..Kali ni, aku nak guna duit hasil titik peluh aku sendiri..Amin..
              Makkah al-Mukarramah

              2. aku nak jadi cikgu yang cemerlang.
              • Ok, cita-cita aku memang nak jadi seorang guru..Bukan setakat guru, tetapi guru yang cemerlang dari segi penyampaian ilmu kepada murid-murid seperti Cikgu Rohaiza ( my beloved teacher )
              • tak kesah lah cikgu sekolah atau cikgu tuisyen. Janji cikgu.
              best teacher
              3. aku nak buka sebuah restoran.
              • Restoran.? urmmmm..tak tahu nak tulis ape tentang ni..Tapi nama restoran ni aku nak letak 'MazZack'..Kenapa 'MazZack'.? ok, 'MazZack' merupakan nama gabungan parents aku iaitu Maznah (mama) and Zakaria (abah)..Dan jika ada rezeki, aku nak buat banyak cawangan..hehehe..

              Restoran MazZack
              4. nak buka rumah anak yatim.
              • sejak di tingkatan 2 lagi aku nak buka rumah anak yatim..Dan aku nak buka sekolah untuk anak yatim..Aku nak anak yatim dapat hidup macam anak orang lain..
              rumah dan sekolah anak yatim
              5. nak tubuhkan syarikat penerbitan.
              Amir.A Studios
              6. kahwin..
              • eh, ada lagi.? sumpah, yang ni last..aku janji ni last..
                Ok, masuk bab paling gementar iaitu 'KAHWIN'....jeng jeng jeng..urmmmm coppp, aku tak tahu nak tulis ape tentang ni..blurr sebentar..
                ok, macam ni lah.."kalau aku ade jodoh, aku akan kahwin".. #capital S..
              kepak kepak, keboom keboom, kepak kepak, keboom keboom
              (bunyi kompang)



              And insan yang aku tag :


              dan



              ..الحمد لله

              السَّلَامُ عَلَيْكُمُوَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

              8 ulasan:

              1. semoga menjadi kenyataan...aminnnn......

                BalasPadam
              2. hahah...:) wish your wishes come true n leh berbaik balik nga n mira :) n thank recomand this contest .. papehal nnty im tau

                BalasPadam
              3. dari blog iqa terus lepak sini & follow juge. lucky no 35. hee. moge tercapailahhh sume nye ye. ;)

                farizafairuz.blogspot.com/2012/02/segmen-dreams-become-true.html

                BalasPadam
              4. hebatnya impian,hehe ! saya doakan agar semuanya menjadi kenyataan,ameenn... link peserta dah dikeluakan di blog saya :)

                BalasPadam
              5. thank cik fariza fairuz (9nOL4), btul ke name.? hehehee..

                BalasPadam

              Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.